Фибро бетон

  1. Начало
  2. chevron_right
  3. Фибро бетон

ФИБРО БЕТОН

Технологията се развива от 20-те години на миналия век, като се разработват композити на база цимент, армиран с минерални влакна. Употребява се като термична и акустична преграда. През 60-те и 70-те години GFRC се употребява широко като здрав, еластичен и негорим материал при изграждането на метални конструкции за високстъклено армиран бетон представлява композитен състав на база циментови и други хидравлични свързващи вещества, армиран с алкалоустойчиви неорганични влакна, комбинирани с адитиви, регулиращи времето на свързване, водно-циментовия фактор, гъстотата, пластичността, свиваемостта в зависимост от качествата, които се изискват към крайния продукт и техниката на нанасяно строителство. GFRC се изработва от стъклени алкалоустойчиви влакна (AR Glass), хидравлични свързващи вещества, силикатни пълнители и други добавки, което прави материала здрав, еластичен, устойчив на въздушна ерозия и ултравиолетова светлина.

ФИБРО-ПОЛИМЕР ЦИМЕНТ

Композитен материал на база цимент, армиран със стъклени алкалоустойчиви фибри, добавки от специални полимери и пластификатори.

Фибрите добавят издръжливост на огъване, опън и удароустойчивост. Полученият материал дава възможност за производство на изключително здрави и в същото време леки продукти, които намират неограничено приложение в архитектурата, гражданското и промишлено строителство и др.:

– Архитектурни елементи – колони, арки, решетки, капители, балюстри, конзоли, и мн.др.

– Облицовки, настилки

– Окачени фасади – с различен размер, цвят, текстура

– Ландшафтна архитектура – маси, пейки, фонтани, скали, бордюри, водопади, цветарници и др. елементи.

Фибро-полимер циментът не е еднокомпонентен материал, а е композиран от материали, с различни свойства, специално разработени, за да отговарят на определени приложения.

Свойствата на фибро-полимер цимента зависят от начина на производство, количеството и вида на компонентите.

ПРЕДИМСТВА НА ФИБРО БЕТОНА

  • Продуктите изработени от него са леки, удобни за пренасяне и лесни за монтаж.
  • Елементите са устойчиви на корозия, гниене, плесени, вредните атмосферни въздействия и UV-лъчи.
  • Негорим материал – клас А1
  • Изключително големи възможности за разнообразни форми, дизайн, цвят и текстура.
  • Екологично чист продукт
  • Изключително подходящ за реставрация и възстановяване

СЪЩЕСТВУВАТ ДВА НАЧИНА ЗА РАБОТА С ТОЗИ ПРОДУКТ ЧРЕЗ ПРЪСКАНЕ И ЧРЕЗ НАЛИВАНЕ.

Меню
Call Now Button